на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Спільнота Anti-colorados

ІДІЛ імені Путіна

Генсек ООН публічно попросив Путіна бомбити ІДІЛ і більше нічого. Наївна людина. З таким же успіхом він міг просити Путіна застрелитись.

Цей рух – чисто конторський виріб за формою, змістом і за методами роботи. Ніякий великий рух не може існувати сам по собі.

Навіть далека від військових тем людина розуміє, що повстанську армію треба годувати, лікувати і озброювати.

Причому, це має працювати конвеєром. А ще, бійцям треба платити і платити добре, бо инакше вони розійдуться по дрібних бандах і вся затія стане не керованою.

Зрозуміло, що всі види постачання можуть надходити тільки ззовні, бо ніяких своїх виробництв у повстанців немає.

Звідси випливає конфігурація займаної ними території. ІДІЛ створив пуповину у бік Ірану, але схоже, що постачання йде ще й безпосередньо з Сирії.

Між иншим, катарсько-саудівські сили забезпечують саме за цією схемою, тільки прилягають вони до території Йордану. Що характерно, Катар і саудити не приховують своєї допомоги, але і не поширюють бойові дії за межі Сирії.

Навпаки, ІДІЛ ніби виникла з повітря і є чимось самодостатнім, без потреби в утриманні. Це говорить про те, що господар руху – не бажає розголосу своєї участі, що також відразу видає почерк фахівців з «гібридної війні».

Далі, ІДІЛ не обмежується територією Сирії, а має низку баз на території Іраку, підтримуючи шляхи постачання з Ірану.

Це означає, що вони вийшли за рамки всередині сирійського конфлікту. Для відволікання уваги від цього факту, в мережу вкидають фейкові карти, нібито території ІДІЛ, яку вони хочуть захопити. Тут розмальований весь Близький Схід і Північна Африка.

Ця дурня покликана відвернути увагу від реальної конфігурації розташування руху і стерти вказівники на господарів.

Насправді, в старовинний сунітсько-шиїтський конфлікт, влізла РФ з меркантильною метою – підірвати регіон і перекрити надходження нафти і газу з Затоки в Европу. Профіт очевидний – збереження частки ринку і підвищення цін на енергоносії.

Тобто, РФ та Іран протистоять країнам Затоки: Катару, ОАЕ і Саудівській Аравії. Отже, у руху немає саме територіально-ідеологічного фундаменту, а задум заходу розкинуть набагато ширше за територію Сирії.

Треба відзначити, що з часів совка, «повстанці» виникали в потрібних регіонах, і обов’язково там, де ослаблена центральна влада. За ідеєю, ці тактичні засоби використовують тимчасово.

Після досягнення цілей або очевидності провалу операції, все постачання згорталося, а рух загасав. Винятком стали марксистські угруповання в Колумбії, де вони організували самофінансування, підім’явши під себе наркотрафік.

Але тоді вони вийшли з-під контролю Луб’янки і почали працювати самостійно, хоч і з використанням досвіду, отриманого від російських наставників.

Те ж саме з ІДІЛ. Для саудитів вони відкрили другий фронт у Ємені, який взагалі ніяк не пов’язаний з Сирією, але пов’язаний з Москвою.

Може хто не пам’ятає, але туди організували авіа-міст для перекидання «гуманітарної допомоги».

Що це означає, ми чудово знаємо. Літаками перекидали зброю, боєприпаси та амуніцію.

Треба зауважити, що саудити жорстко відреагували на ці витівки і пообіцяли збивати «гуманітарку» прямо в повітрі, а для підтвердження слів, спалили Іл-76, набитий залізом, який щойно приземлився. Після цього польоти невідомих літаків російського виробництва припинилися.

Тут дуже очевидно проявився спонсор ІДІЛ. Крім того, навіть російська преса не раз відзначала, що багато росіян, особливо кадирівців, виїхали воювати у складі ІДІЛ, називали навіть цифри – 20-25% особового складу – росіяни.

І ось ці хлопці займаються публічним руйнуванням історичних пам’яток та художньо зрежисованими масовими стратами.

Цим вони створюють образ ще більшого зла, ніж Асад та спрямовують зусилля світової спільноти не на зміщення диктатора, а на боротьбу з тінню.

Громадянин Путін в Нью-Йорку заявив, що його армія готова воювати з ІДІЛ. Що найсмішніше, Путін просто може зробити один дзвінок і проект закриється. Це чудово відомо на Заході, а тому – ніхто не захотів підігравати Путіну.

Йому запропонували зіграти цю п’єсу до кінця. Звідси і хвороблива реакція Москви на авіаційні удари французів по ІДІЛ. Путін не зацікавлений в тому, щоб його маріонеток спалили. Але це – його справа.

Він потягнув на себе ковдру і тепер нехай грає до кінця. Це означає, що росіяни будуть годувати не тільки своїх військових в Сирії, але й ІДІЛ, а труни отримуватимуть одразу з двох місць.

Таке навантаження «сприятливо» вплине на бюджет РФ і допоможе швидше дійти до точки розвалу.

А тим часом, до Туреччини наближаються ударні авіаційні угрупування ВПС США, Франції, Австралії та инших країн.

Очікуємо серйозних проблем як для ІДІЛ і Асада, так і для Кремля, бо попереду – полонені ІДІЛівці, які будуть давати детальні свідчення на своїх російських братів.

А поки Путіну дають влізти глибше, араби відновлюють контакти з потрібними людьми в самій Росії. Скоро там стане дуже весело. Гроші на це все вже щедро виділили.

 

http://retrans24.blogspot.com/2015/10/blog-post_37.html

 





 

Яндекс.Метрика