на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Німецький журналіст:
Путін керує таємними спецпідрозділами в Европі

Як стверджує експерт по Росії Борис Райтшустер (Boris Reitschuster) в своїй новій книзі, в країнах Заходу організовані таємні напіввійськові загони Кремля на базі шкіл бойового мистецтва «Система».

 

Німецьке видання Bild опублікувало витяги з книги «Таємна війна Путіна» німецького журналіста, що спеціалізується на Росії, Бориса Райтшустера. Після виходу матеріалу автор в понеділок, 11 квітня, повідомив про хакерський злом своєї електронної пошти.

У публікації Bild йдеться про елітні бойові спецпідрозділи Кремля, які нібито розміщені на Заході і в будь-який момент готові виконати розпорядження Москви. Як стверджує Райтшустер, ці підрозділи формуються на базі шкіл бойових мистецтв, в яких викладається так зване російське бойове мистецтво «Система», що застосовується російським спецназом. «Систему» викладають спортсмени, проте керують її поширенням співробітники ГРУ і ВДВ, пише Bild з посиланням на Райтшустера. За його даними, президент РФ Владімір Путін створив підпільні угруповання бійців як у Німеччині, так і в инших країнах Европи. «Ця бойова група у ворожих країнах – головна опора Путіна в таємній війні проти Заходу», - стверджує журналіст.

 

300 бійців у Німеччині

Західні спецслужби в 2015 році поіменно ідентифікували в Німеччині близько 300 чоловіків, які входять в таємні структури «Системи», серед них – солдати, поліцейські, співробітники судів, бійці елітних підрозділів спецназу Федеральної поліції ФРН і бундесверу, повідомляє Bild. Бійці «Системи» проводять навчання в швейцарських Альпах і Чехії, підтримують зв’язки з об’єднаннями козаків і «Нічними вовками». Багатьох «системівців» регулярно відправляють в Росію «для підвищення кваліфікації». «Навчання проводиться із застосуванням зброї та вибухівки з метою здійснення диверсій і саботажу», – пише Райтшустер.

Аналіз західними спецслужбами кампанії по поширенню «Системи» показав, що її цілі – навіювання неспокою і невпевненості в «цільових зонах», вербування «майбутньої еліти», спотворення політичних та суспільних процесів в «цільових країнах», поширення «недемократичних ідей».

За інформацією Bild, прихильники «Системи» активно діють в рядах правоекстремістських сект, праворадикального руху «Европейці-патріоти проти ісламізації Заходу» (Pegida) і в рамках цілеспрямованих кампаній по дезінформації серед німців-вихідців з Росії.

11 04 2016

http://www.dw.com/ru/...

 





 

Яндекс.Метрика