на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Znaj.ua

Нації, які вірять лише в сільське господарство,
довго не протягнуть, вони приречені на бідність

Людству більше не доведеться гнатися за дипломами про освіту, а процес отримання знання більше не буде обмежуватиметься часовими і просторовими рамками. В майбутньому країни повинні будуть орієнтуватися на інтелектуальний потенціал, а ті нації, які вірять в сільське господарство будуть приречені на бідність.

Своїм баченням майбутнього американський фізик японського походження і один з найрозумніших людей Нью-Йорка Мітіо Каку поділився інтерв'ю виданню "Власть денег". Він упевнений, що навчання вже не буде базуватися на запам'ятовуванні, а знання допоможуть здобувати різні ґаджети. Це дозволить не перевантажувати мозок і перенаправити звільнений розумовий резерв на розвиток здатності думати.

"Дипломи зникнуть через непотрібність - перш за все тому, що освіта перестане обмежуватися якимись тимчасовими і просторовими рамками. По всій видимості, з'являться центри сертифікації, в яких фахівці будуть здавати кваліфікаційні іспити, що визначають набір навичок і компетенцій. Залежно від результату людина отримає або не отримає певну посаду ", - пояснив фізик.

Він додав, що в майбутньому для успішної кар'єри потрібно буде розвивати ті здібності, які не можуть набути роботи. Це креативність, уява, ініціатива і лідерські якості. Світова спільнота поступово переходитиме від товарної економіки до інтелектуально-творчої.

"Не даремно Тоні Блер любить говорити, що Англія отримує більше доходів від рок-н-ролу, ніж від своїх шахт. Набагато більше шансів на успіх у тих країн, які зможуть збалансувати товарні ринки і когнітивно-креативний потенціал. Нації, які вірять тільки в сільське господарство, довго не протягнуть, вони приречені на бідність ", - підкреслив Митио Каку.

Фізик спрогнозував, що найбільш високо оплачуваними професіями будуть біотехнології, нанотехнології та штучний інтелект. Він зазначив, що нинішні покоління інертні і не можуть і кроку зробити без оглядки на натовп. Людям, за його словами, необхідно не боятися бути несхожим на інших і брати на себе повну відповідальність за своє життя.

"Діюча система освіти готує фахівців минулого. Ми вчимо їх для того, щоб вони йшли на роботу, якої вже не існує, забезпечуємо тими інтелектуальними інструментами, які давно неефективні", - пояснив учений причини глобального безробіття.

22 02 2017

https://znaj.ua/news/science-and-technic/95878/naciyi-yaki-viryat-lishe-v-silske-gospodarstvo-dovgo-ne-protyagnut-voni-prirecheni-na-bidnist.html#

 





 

Яндекс.Метрика