на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Кремль б'є провокаціями між Польщею та Україною

Кремль б'є провокаціями між Польщею та Україною і, на жаль, СБУ та Urząd Ochrony Państwa (Служба державної безпеки Республіки Польща) не допрацьовують. Таку думку висловив львівський філософ, культуролог та політолог Тарас Возняк

Генеральний директор Львівської національної галереї мистецтв ім. Бориса Возницького і незмінний головний редактор та засновник Незалежного культурологічного журналу "Ї" Тарас Возняк. Часопис "Ї" друкувався ще за совєтів у Литві і як самвидав поширювався в Україні. Тепер трансформувався у впливову громадську організацію та аналітичний центр. На базі ГО "Журнал "Ї" Тарас Возняк організовує міжнародні, загальноукраїнські та місцеві конференції, круглі столи, дискусії, громадські кампанії з промоції культурних надбань Галичини — скульптора XVIII ст. Іоана-Георга Пінзеля, письменника та маляра Бруно Шульца, письменника Зигмунта Гаупта, Збіґнєва Герберта. Видавничі серії журналу впродовж років реконструюють локальні ідентичності Галичини, Волині, Закарпаття, Буковини, польський, єврейський та вірменський культурні ландшафти краю. Сам Тарас Возняк є автором понад 500 публіцистичних праць. Особисто доклався до багатолітнього процесу польсько-українського діалогу, член Українсько-польського Форуму при міністрах закордонних справ України та Польщі. Тараса Возняка нагороджено Золотим Хрестом Заслуги Республіки Польща (2014), Відзнакою польсько-української фундації імені Ігнація Яна Падеревського (2014). 

Чаювали про причини зростання напруги між Варшавою та Києвом, правий популізм та ревізіонізм спільної історії ХХ століття, про карколомні шляхи української політичної нації та нові лінії розлому, про інформаційну гігієну та новий суспільний договір.

До програми "ЗА ЧАЙ.COM" завітав львівський філософ, культуролог та політолог Тарас Возняк.

http://www.5.ua/kultura/vozniak-vozniak-kreml-bie-provokatsiiamy-mizh-polshcheiu-ta-...





 

Яндекс.Метрика