на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Андрій Юсов, aктивіст Євромайдану,
директор Школи відповідальної політики

Рік ініціативі "Закрий пельку Кремлю!"
– політики досі толерують медіа-диверсантів

Заява активістів Громадянської кампанії "Закрий пельку Кремлю!":

Рік тому ми започаткували громадянську ініціативу "Закрий пельку Кремлю!" для протидії мережі прокремлівських реваншистських "ЗМІ" всередині України. Ми привертаємо увагу політиків, експертів, журналістів, всього українського суспільства до існування і руйнівного впливу ворожих медіа-диверсантів у нашому тилу. Ми закликаємо політиків та експертів не спілкуватися з цими "медіа", журналістів – ігнорувати реваншистів, які причетні до режиму Януковича та ігнорують факт збройної агресії Росії проти України. Найголовніше, ми закликаємо громадян не дивитися, не читати і не слухати псевдо-ЗМІ, що ведуть підривну діяльність на нашій землі.

https://blogimg.pravda.com/images/doc/8/5/854d9-000000.jpg



За рік ми опублікували достатньо доказів упередженості, маніпуляції фактами й порушення журналістської етики, щоби стверджувати: ця московська мережа не лише скоординовано працює на знищення України, а й розширюється. Телеканали "Інтер", "112.Україна", "NewsOne", сайт Страна.ua, холдинг "Вести" та інші, надалі безкарно заперечують здоровий глузд, нагнітають абсурд, провокують хаос, свідомо посилюють зневіру серед українців. До них додався ще один ресурс: колишній львівський телеканал "ZIK" – уже наповнений "перевіреними" кадрами та маніпулятивними форматами з інших каналів мережі. Цей телеканал перетворили на україномовний клон "NewsOne".

Показові приклади цієї "незалежної журналістики", з цитатами й відео, оприлюднені на нашій Фейсбук-сторінці. Про них писали й багато інших користувачів соцмереж.

Діяльність ворожих медіа-диверсантів в Україні стала можливою через політичну короткозорість або слабкодухість вищого керівництва держави, а також через явну недбалість спецслужб. Рік тому і зараз головним інструментом протидії ворожим пропагандистам залишається ігнорування їх та інформування громадськості про їхню справжню мету й логіку діяльності.

Серед тих, хто нас підтримав, хочемо особливо відзначити парламентарів Sergey Vysotsky й Андрій Левус. Вони публічно підтримали вимоги "Закрий пельку Кремлю!". Окрім цих двох народних депутатів, є багато інших, які поки не долучилися до нас, але вже де-факто ігнорують прокремлівські "ЗМІ". Нам відомо про цілий ряд експертів, які також відповідально ставляться до власної та суспільної інформаційної гігієни. Але й цього замало.

За цей рік ми гримали в багато дверей, аби домогтися РЕАЛЬНИХ ДІЙ ДЕРЖАВИ щодо суцільного документування та нейтралізації ворожої медіа-мережі. Поки, на жаль, нас і наших однодумців не чують. Натомість влада і опозиція переймаються гарячковим "піаром" та дріб'язковими внутрішніми чварами, – які прокремлівська медіа-машина умисно роздуває, – відволікаючи наших громадян від ВІЙНИ НА ВИЖИВАННЯ проти агресора.

Сьогоднішня українська верхівка неспроможна захищати національну безпеку навіть в інформаційній сфері. Маємо на увазі як владу, так і опозицію. Вони не усвідомлюють, або умисно ігнорують, нову реальність – реальність гібридної СВІТОВОЇ війни. Їм бракує звичайної людської гідності, бо ж терпляче спостерігають, як ворожі медіа-диверсанти відверто глузують з українських політиків, з цілої нашої держави.

Скоро настане час неминучої системної зміни політичного класу України. Справжні лідери й справжні професіонали почнуть справжню відсіч російській агресії саме з нейтралізації московської пропаганди. З реальних, але законних дій проти "мас-медіа", які насправді є зрадниками й високооплачуваними інфосолдатами гібридної війни Путіна. З бойкоту та ізоляції вітчизняних "політиків", які слугують лише декораціями для медійного компоненту агресії. Пропаганда і медіа-хаотизація – це пріоритетна зброя, якою Кремль розв'язав війну проти всієї західної цивілізації.

"АТО треба починати з Києва" (як писав один відомий політик), а саме з інформаційної гігієни. Здоровий глузд і свідомість громадян України – це перший і головний плацдарм нашої національно-визвольної боротьби.

Ми припиняємо регулярну публікацію кейсів московської підривної пропаганди. Адже ми довели все, що мали довести. "Хто має вуха, щоб слухати, нехай слухає!", сказано в Біблії. Віднині – лише інформація про найважливіші зрушення на фронтах інформаційної оборони України. Стежте за оновленнями.

Слава Україні!

13 12 2017

http://blogs.pravda.com.ua/authors/yusov/5a312f3c1cc1a/