на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Карл Волох

Повертаюся до питання «чи готує Путін нове масштабне вторгнення?»

Повертаюся до питання «чи готує Путін нове масштабне вторгнення?», котре, до речі, тільки в такому схибленому суспільстві, як наше, не стало в ці дні центральною (або й єдиною) темою до обговорення. Я наведу аргументи, чому, на мій погляд, цього не станеться.

1. Так, у плішивого диктатора з‘явилися проблеми з популярністю, зокрема, й на тлі економічної кризи. А його схильність вирішувати такого роду проблеми за рахунок агресій і анексій (під супровід всієї пропагандонської армади) відома.

2. Так, дані про концентрацію великої кількості російських військ на кордонах України та в Криму сьогодні ніким не оспорюються.

3. Так, це дуже нагадує підготовку до нової масштабної агресії.

Але.

За останні роки ми бачили вже не одну концентрацію російських військ навколо України, котрі масовою інвазією не закінчувалися, а мали суто психологічний вплив.

ВВХ не може не знати, що позитивний ефект на рейтинги справляє тільки «коротка переможна» війна. Якої цього разу точно не буде. Ніякі Зеленські-Тарани-Хомчаки не зуміли повернути армію до попереднього (домайданного) жалюгідного стану. Тому, війна буде кривавою, запеклою, з великою кількістю трупів і економічними санкціями, що рейтингам ВВХ гарантовано нічого позитивного не додасть.

Ну, а рішуча позиція Міноборони США та командування НАТО зводить нанівець і військову перевагу РФ. Тому - навіть хвилини не вірю в готовність Путіна воювати.

П.С. Що жодним чином не виправдовує пасивну й імпотентну позицію української влади в цій ескалації.

2 04 2021

https://www.facebook.com/100005650352830/posts/1585054545026209/