на головну сторінку незалежний культурологiчний часопис «Ї»
   www.ji-magazine.lviv.ua

Форум галицької кухні, 13-14 березня 2013 року, Львів

13-14 березня 2013 року у місті Львові відбувся І Міжнародний Форум галицької кухні. ГО Незалежний журнал "Ї" став одним із партнерів заходу. З цієї нагоди він підготував і випустив число Журналу "Ї" "Філософія галицької кухні". Головним ініціатором став  Клуб галицької кухні  – організація, яка має на меті об’єднання всіх зацікавлених у розвитку галицької кулінарії (рестораторів, кухарів, дослідників, журналістів, представників влади, громадських діячів) як культурного феномену, а також як ресурсу, що сприятиме туристичній привабливості Галичини, незалежно від державної приналежності її окремих земель. Результатом діяльності Клубу має стати формування чітких критеріїв поняття «галицька кухня», її популяризація та підвищення привабливості регіону.

А ось і звіт, як відроджувалися галицькі кухонні традиції.

 


Ігор Лильо відкриває конференцію у Львівському національному університеті 13 березня 2013 р.


Проректор Марія Зубрицька


Консул Республіки Польща у Львові Мар'ян Орліковскі


Міський голова Львова Андрій Садовий


Томаш Куба Козловський


Декан історичного факультету Роман Шуст


Головний редактор Журналу Ї Тарас Возняк


 


Професор Леонтій Войтович


Ірина Котлобулатова


Олесь Дзиндра


Ольга Вербенець


Ірина Котлобулатова


Презентація у Кумпелі


Так розпочиналася дуель українських та польських галицьких кухарів у Копальні кави


Юрій Винничук і Тарас Возняк


 


 


Марк Зархін - на дуелі кухарів - вдалося!


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Волдодимир Павлів відкриває семінар у Опера-Паласі 14 березня 2013


Марк Зархін


Михайло Грасуляк


 


Юрко Назарук


 


 


Андрій Сидор


Михайло Лемак


Ярмарок екологічно чистих продуктів у Музеї Ідей


 


 


 


 


 


 


Так розпочиналося прийняття в Королівських палатах


І трішки про високий та виключно галицький стіл приготований шеф-кухарем Кумпеля Оксаною Задорожною


 


 


 


Михайло Грасуляк з Тернополя та Гжегож Антосік з Сянока


 


 


Пресконференція


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Галина Шимандерська та авторка столу шеф-повар ресторану Кумпель Оксана Задорожна


Відзнаки Послів галицької кухні


Bідзначення Послів галицької кухні


Лаудація Марка Зархіна


Вручення відзнаки Посла галицької кухні Томашу Кубі Козловському


 


 


Лаудація Володимира Павліва


Вручення відзнаки Посла галицької кухні Юрію Винничуку


 


 


 


 


 


 


Ну і фото


А ці люди зробили це свято


Королева польської кухні Галина Шимандерська