на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 
  

Антон Швець, Дмитро Подтуркін

Инакше вб’ю...

Дуже  коротка стаття про те, звідки і куди йдемо

Дивіться уважно на картинку.

 

Описание: rubelnow

 

Такому зображенню, очевидно, передувала розмова в Адміністрації Президента Російської Федерації. І в цій розмові точно використали слова з заголовка статті. А, може, й жорсткіші слова, хто зна? Тому що ЦБ РФ точно намагається не дати рублю перевалити через психологічний бар’єр хоча б до новорічних свят. Щоб стерхотатку було, що затерти з екранів телевізорів під бульбашки шампуні і бій курантів. Олів’є машт флоу, дорогі друзі! Хоча це і був складний рік, але Україну чекає дефолт, а Туреччина потерпає від наших санкцій, пам’ятайте про це.

На торгах зараз згоряють сотні мільйонів доларів з російських заначок, і все заради збереження гарної міни головної пики Кремля в новорічному телевізорі. А, може, звернення вже записане, і Владімір Владімірович там сказав, що рубль не став 70 і це його заслуга. Хто знає?

І все це відбувається в момент передноворічного мандражу, коли попит на національні валюти в країнах СНД традиційно злегка зростає, тому що всім потрібно купити в холодильник «це не їж, це на Новий рік», випивончик і подарунки.

І причина тут не в поганій роботі ЦБ РФ.

Причина ось в чому.

Описание: brentnow

 

Боротьба за ринок нафти йде страшна, трейдери рубають ліс постачальників, а тріски летять прямо в обличчя главі ЦБ РФ Ельвірі Набіулліній. І не тільки їй. Погано зараз бути главою ЦБ на просторах колишнього СНД. Валерія Олексіївна, до речі, може це авторитетно підтвердити. Brent за біржовими поставками зараз коштує 40 з половиною, а був 39 з половиною. І ще разок буде. І ще разок. І зараз велика частина реальних поставок нафти (особливо прямих) йде з дисконтом. Кому півдолара, кому долар, кому два. А кому і пільговий кредит на переобладнання потужностей під певний сорт нафти.

Мені от зрозуміло, чому в Україні все погано. У нас були тотальний грабіж, виведення капіталів, революція, втеча центральної влади, підла анексія цілого регіону, розрив технологічних ланцюжків, повномасштабна війна на території центру промпотенціалу і одночасно найбільшої в країні міської агломерації. У нас біженці, саботаж, диверсії, теракти і багато иншого. У нас, зрештою, якщо послухати декого, зовнішнє управління підступним Заходом і олігархами, які хочуть пограбувати країну і змусити нас всіх мити унітази в Европі. Ті ж самі люди кажуть, що у нас при владі тупа хунта, шкідники, тимчасові виконавці, смерть, гріб, труна, цвинтар і знову олігархи. Ну, загалом, ніби і зрозуміло, чому у нас в Україні все погано.

І тут я хочу запитати: а де розповіді шанувальників ватного апокаліпсису про стабільного Путіна? Ну, там же був фінансовий геній, який витягнув Росію з дупи, врятував від розвалу, дав росіянину хліб і видовища, хамон і плазму, «Мазду» і Туреччину, Сколе і Єгипет? Намазав, так би мовити, стабільність товстим шаром на стабільність. Де ці розповіді?

Виходить – це не Путін дав. Це нафта-матінка дала. І навіть не нафта, бо нафти було тоді стільки, скільки і зараз є. А дав все росіянам підлий фючерс на американській і гейропейській біржах, бо там циферки космічні у фючерсі були.

А Путін, виходить, просто сидів, знімав свій відсоток з постачання нафти, титану, бокситів, прокату, газу, лісу і людей з РФ, і все? Ну, якось так і виходить.

Тобто всі ось ці приклади коттонових, про те, що в РФ багатше живеться, – це все приклади ефективності гейропейських і американських бірж, первинних і вторинних західних фінансових інструментів, приклад потреб західного промислового та технологічного потенціалу, так?

Иншого пояснення немає.

До чого привязаний рубль? Бівалютний кошик, зростання промвиробництва? Ні. Рубль вже навіть до нафти не привязаний безпосередньо, він привязаний лише до наповнюваності російського бюджету. Тепер Кремль буде витягати гроші з кишень росіян, балансуючи свої бажання, бо потік пішов у зворотний бік. Раніше гроші текли в Росію і Кремль просто знімав свій відсоток. Тепер грошей у країні для зняття відсотка не вистачає, і гроші під ці потреби почали текти з кишень росіян. Привіт, «Платон», привіт, капремонт через 100500 років, привіт, курс вищий (але тільки після виступу Путіна). І це лише початок.

Альтернатив же небагато.

О так, звичайно, періодично росіянам влаштовуватимуть цирк з кіньми і «утриманням психологічних позначок» курсу під значущі дати і виступи глави Кремля. До речі, можемо нагадати, що у нас утримання курсу 8 призвело до чималого обриву економіки. За це треба платити, і за це заплатять.

Коттонові та инші мизамирці знову бухтять «треба на себе дивитись, а не зловтішатися» і «а у вас, у вас, що краще у вас?».

Відповідаю. У нас не краще, справді. У нас навіть гірше, от як раз на обсяг продажу газу з РФ плюс на обсяг витрат на закупівлю цього газу Україні і гірше. Так, і воюєте ви, на секундочку, на нашій території з танковими рейдами. Але справа не в цьому.

А в тому, що у нас тут ніхто стабільність всеблагу не декларував і Путіна богом через це не призначав (крім особливих представників окремих районів Донецької та Луганської областей). У нас тут якраз декларували революцію, свободу, болючі реформи, дикий розгул капіталізму та инші відповідні речі.

І дивіться, які різні були плани і який, зрештою, однаковий результат.

Боремося за перше місце по рівню девальвації нацвалюти.

А якщо різниці немає, то навіщо ви свою свободу Кремлю віддали, дурики? І чому назад не просите? Инакше вбють?

 

http://petrimazepa.com/youdiefirst.html

 





 

Яндекс.Метрика