на головну сторінку незалежний культурологічний часопис <Ї>

   www.ji-magazine.lviv.ua
 

Відділ моніторингу Кавказ-Центру

Смерть Росії.
Китай вибрав Америку

Першим китайським покупцем американської нафти стала державна нафтогазова корпорація Sinopec Corp, повідомляє Reuters.

 

Вантаж відправлять у березні з порту на узбережжі Мексиканської затоки. Ця угода може стати початком тривалих відносин з постачанням нафти з США в Китай, який є другим за величиною покупцем нафти у світі, що прагне до диверсифікації своїх джерел енергії, повідомляє Reuters.

Ймовірно, розмір першої поставки складе близько 600 тис барелів на суму приблизно $ 20 млн. додало джерело.

«Експорт американської нафти є позитивною новиною для світового ринку, і дозволяє переробникам з Азіатсько-Тихоокеанського регіону диверсифікувати свої поставки, якщо ця нафта економічно конкурентоспроможна», – цитує Reuters своє джерело в Sinopec

Агентство відзначає, що Китай є другим у світі з найбільших покупців нафти, тому намагається диверсифікувати свої джерела вуглеводнів.

У той же час, навіть власне джерело Reuters відмовилося розкрити деталі угоди.

Нагадаємо, що конгрес США в грудні зняв ембарго на експорт нафти з країни, що діяло 40 років, з 1975 року. 18 грудня американський Сенат вслід за палатою представників прийняв бюджет країни на 1,1 трлн доларів, документ включає зняття заборони на експорт сирої нафти.

China Petroleum and Chemical Corporation (Sinopec) – друга за величиною енергокомпанія Китаю після PetroChina. Займається нафтогазовою геологорозвідкою, нафтопереробкою, нафтохімією, транспортуванням нафти і газу.

Заборона на постачання сирої нафти з США за кордон, оформлена у вигляді федерального закону, що діяв з 1975 року. Цей нормативно-правовий акт підготували після встановлення арабськими країнами ембарго на поставки нафти в країни Заходу в 1973 році.

У період дії заборони компанії США природний газ за кордон могли поставляти тільки за ліцензіями, які видавав уряд. Американські фірми можуть вільно поставляти в инші держави вугілля та продукти переробки нафти, включаючи бензин.

Тим часом, у зв’язку зі зняттям санкцій з Ірану на ринок хлине ще більше дешевої нафти, що ще сильніше вдарить по інтересах Росії.

Представники найбільших нафтових компаній Shell і Total напередодні зняття санкцій вже прибули в Тегеран для участі у переговорах з представниками Національної нафтової компанії Ірану, передає агентство Mehr.

 

http://www.kavkazcenter.com/russ/content/2016/01/16/111251/smert-rossii--kitaj-vybral-ameriku.shtml

 

 

 


Яндекс.Метрика