на головну сторінку незалежний культурологічний часопис «Ї»

Нагородження професора Богдана Осадчука орденом "За інтелектуальну відвагу"

 

25 листопада 2006, Київ

Капітула Незалежного культурологічного часопису Ї своїм рішенням від 11 липня 2006 року просила прийняти Орден "За інтелектуальну відвагу" пана професора Богдана Осадчука.

Богдан Осадчук - відомий в Европі історик, політолог, публіцист. Він працював кореспондентом однієї з найвпливовіших европейських газет - швейцарської "Neue Zuercher Zeitung", також був співробітником легендарного польського журналу "Культура", який заснував у Парижі 1950 року Єжи Гедройць.

Справі польсько-українського порозуміння Богдан Осадчук присвятив усе своє життя. У серпні минулого року Богдану Осадчуку виповнилося 85 років. Хоча уже 55 років Богдан Осадчук живе в Берліні, життєвий досвід дозволяє йому глибоко аналізувати події в Україні - з історичної перспективи, з геополітичним баченням ситуації.

Свідченням високої оцінки заслуг нашого земляка служать високі державні нагороди Польщі і України.

25 листопада 2006 р. у Києві у приміщенні Посольства Республіки Польща в Україні відбулося урочисте нагородження професора Богдана Осадчука орденом Капітули Незалежного культурологічного часопису ї "За інтелектуальну відвагу". Лаудацію виголосила Радник посла, керівник відділу науки і культури пані Александра Гнатюк. Слово про орден виголосив головний редактор Журналу Ї Тарас Возняк.